MHZ – Galerija Antuna Augustinčića

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Brže, više, jače… u Noći muzeja

Programom Brže, više, jače… u Noći muzeja Galerija Antuna Augustinčića u svom Studiju objedinjuje izložbu, prezentaciju, predavanje i druženje kojima povezuje muzej sa sportom, ukazujući na likovne interpretacije konja i konjanika te, u suradnji s Kulturnim centrom Klanjec, podsjećajući na povijest klanječkog sporta.

MHZ - Galerija Antuna Augustinčića - PROGRAM


18:00 - 20:00
Konjićevo novo ruho / IZLOŽBA

Izložba je bila zamišljena i ostvarena kao zasebni dio 14. trijenala zagorskog suvenira u Muzejima Hrvatskog zagorja 2017., u želji aktualizacije specifičnog segmenta nacionalne kulturne baštine i uspostavljanja dijaloga tradicije sa suvremenošću. Figura drvenog konjića na kotačićima, prepoznatljiv element igračaka Hrvatskog zagorja reinterpretirana je kreativnošću suvremenih likovnih umjetnika. Nakon Gornje Stubice i Zagreba, izložba se otvara i u Studiju Galerije Antuna Augustinčića.

20:00 - 20:30
Muzejski vremeplov / PREDSTAVLJANJE

Slikom i riječju prisjetiti ćemo se izložbe voditelja Galerije Antuna Augustinčića Božidara Pejkovića Motiv konja i konjanika u hrvatskoj skulpturi XX. stoljeća, kojom je Galerija sudjelovala u muzejsko pedagoškoj akciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva povodom Međunarodnog dana muzeja 2001. godine, pod nazivom JAČAJmo se.

20:30 - 21:00
Pogled u povijest klanječkog sporta / PREDAVANJE

Snježana Horvatin i Matija Makek održat će predavanje o povijesti klanječkog sporta, koje će obuhvatiti sokolaške početke iz 1911., nogomet, ragbi, planinarenje…

21:00 - 22:00
Brže, više, jače… / DRUŽENJE

Neobavezno druženje u prostorima Studija GAA, uz mogućnost razgleda konjaničkih figura u fundusu Galerije, od Augustinčićevih skica, spomeničkih modela i fragmenata do djela raznih autora iz Zbirke Salona GAA.

Sadržaj i oblikovanje programa: MHZ – Galerija Antuna Augustinčića

MHZ – Galerija Antuna Augustinčića

Ulica dr. Ivana Broza 2

Klanjec

Krapinsko-zagorska

18:00 - 22:00h

049 550 343

gaa@mhz.hr

147