Memorijalni centar”Nikola Tesla”,Smiljan

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Memorijalni centar “Nikola Tesla” Smiljan i ove godine sudjeluje u manifestaciji “Noć muzeja”. Kao i svake godine posjetitelji će moći vidjeti stalni postav u rodnoj kući Nikole Tesle te demonstracije u Teslinoj ispitnoj stanici koje će se održavati svakog sata.

Također će moći vidjeti i prigodni večernji program,a ove godine pripremili smo ga u suradnji sa Parkom prirode Velebit. Posjetitelji će moći vidjeti izložbu “Onako usput” Josipa Tomaića, djelatnika Parka prirode Velebit. Također će moći prisustvovati predavanju pod nazivom “Velebitske energetske silnice”.

Nikola Tesla je iznimno volio Velebit. Prve ideje za svoje izume dobio je vidjevši razne prirodne pojave na Velebitu te ih je kasnije pretočio u svoja znanstvena dostignuća. U suradnji sa Parkom prirode Velebit htjeli smo posjetiteljima približiti sve ljepote i raznolikosti koje su nadahnjivale i Teslu.

Vrijeme održavanja : 26.siječnja 2018.

Radno vrijeme: 18:00 – 23:00

Demonstracije Tesline ispitne stanice biti će svaki sat počevši od 19:00 sati.

 

PROGRAM – Memorijalni centar “Nikola Tesla” Smiljan

18:00 – 23:00 Onako usput – izložba Josipa Tomaića

20:00 – 20:45 Velebitske energetske silnice – Park prirode Velebit

 

Memorijalni centar"Nikola Tesla",Smiljan - PROGRAM


20:00 - 20:45
Velebitske energetske silnice / PREDSTAVLJANJE

Javna ustanova "Park prirode Velebit" predstaviti će se predavanjem pod nazivom : Velebitske energetske silnice. Predavanje će sadržavati PowerPoint prezentaciju te će je održati Ivana Svetić,dipl.oec te dr.sc. Ana Brkljačić,dipl.ing.biologije. Također će se istaknuti i glavne značajke ove ustanove te njenu važnost u očuvanju Velebita.

18:00 - 23:00
Onako usput / IZLOŽBA

Izložba "Onako usput" djelo je Josipa Tomaića djelatnika Parka prirode Velebit. Nastala je usputnim fotografiranjem obilazeći lokacije na Velebitu. Prikazuje ljepote Velebita te njegovu raznolikost.

Sadržaj i oblikovanje programa: Memorijalni centar”Nikola Tesla”,Smiljan

Memorijalni centar”Nikola Tesla”,Smiljan

Smiljan 87/1

Gospić

Ličko-senjska

18:00 - 23:00h

053/746-530

mcnikolatesla@mcnikolatesla.hr

216