Međunarodni centar za podv. arheologiju

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Povodom manifestacije Noć muzeja 2018., Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru će izložbom “Hrvatska podvodna baština” prezentirati javnosti rezultate svojih dosadašnjih podvodnih arheoloških istraživanja. Događaj će se upriličiti u novoobnovljenoj zgradi samostanskog kompleksa Sv. Nikole na vrhu zadarskog poluotoka (u pozadini instalacije “Pozdrav Suncu”). Posjetitelji će ovom izložbom konačno dobiti uvid u bogatstvo hrvatske podvodne baštine.

Međunarodni centar za podv. arheologiju - PROGRAM


18:00 - 01:00
Hrvatska podvodna baština / IZLOŽBA

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA) će izložbom “Hrvatska podvodna baština” prezentirati javnosti rezultate svojih dosadašnjih podvodnih arheoloških istraživanja. Posjetitelji će uz stručno vodstvo steći uvid u bogatstvo i raznovrsnost hrvatske podvodne baštine. Događaj će se upriličiti u Galeriji podvodne arheologije.

19:00 - 19:30
Predstavljanje knjige "Sv. Nikola u Zadru" / PREDSTAVLJANJE

Predstavljanje knjige "Sv. Nikola u Zadru" održati će se u istoimenoj crkvi na zadarskom poluotoku. Knjiga pruža uvid u arheološka istraživanja koja je MCPA proveo u periodu od 2014. do 2016. godine na prostoru nekadašnjeg samostana sv. Nikole. Javnost će po prvi puta dobiti uvid u brojne zanimljivosti koje su tim istraživanjima otrgnute od zaborava.

19:30 - 20:00
Zakuska / DRUŽENJE

Zakuska povodom 10. godišnjice MCPA Zadar

20:00 - 01:00
Stručno vodstvo kroz crkvu Sv. Nikole / STRUČNO VODSTVO

Nekadašnja crkva sv. Nikole uskoro će postati prezentacijski centar podvodne arheologije. Posjetitelji će se ovom prigodom uz stručno vodstvo moći upoznati s bogatom povješću ove građevine, a uz to saznati će i kako bi budući prezentacijski centar trebao izgledati.

Sadržaj i oblikovanje programa: Međunarodni centar za podv. arheologiju

Međunarodni centar za podv. arheologiju

Ul. Zadarskog Mira 1358.

Zadar

Zadarska

18:00 - 01:00h

00385/023/250 486

950