Lošinjski muzej

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Čovjek je mjerilo svih stvari – to je ustvrdio već grčki filozof Protagora (oko 480. pr. Kr. – oko 410. pr. Kr.). Iako je Protagora govorio o vrijednosnim kriterijima, činjenica da je specijalizirani pojam mjerenja već tada iz praktične primjene prešao u opću komunikaciju rječito govori o širokoj uporabi mjerenja u svakodnevnom životu.

Mjerenje je postupak pridruživanja brojeva prema unaprijed utvrđenim pravilima, odnosno određivanje vrijednosti neke mjerne veličine . Prisutno je u svim područjima ljudskog djelovanja i neizostavno u mnogim aktivnostima: mjerenja fizičkih karakteristika, meteorološka mjerenja, astronomska, kemijska ili statistička mjerenja samo su neka od bezbrojnih primjera njegove uporabe u znanosti, ali i u svakodnevnoj primjeni – od doziranja sastojaka za kolače do isprobavanja konfekcijskih veličina pri kupnji odjeće.

Mjerenje je neizostavno i u sportu, od mjerenja vremena, visine ili daljine u atletskim disciplinama pa do mjerenja težine u dizanju utega i borilačkm sportovima.

Kao i svake godine, u kreiranju će sudjelovati i posjetitelji koji će moći donijeti svoje predmete vezane uz temu.

Lošinjski muzej - PROGRAM


18:00 - 00:00
Lošinjski muzej po Vašoj mjeri! / IZLOŽBA

Kao i svake godine, Lošinjski muzej povodom Noći muzeja priprema izložbu u suradnji s lokalnim stanovništvom koje će, donošenjem vlastitih predmeta vezanih uz temu, pridonijeti postavljanju izložbe. Mjerenje je prisutno u svim područjima ljudskog djelovanja i neizostavno u mnogim aktivnostima: mjerenja fizičkih karakteristika, meteorološka mjerenja, astronomska, kemijska ili statistička mjerenja samo su neka od bezbrojnih primjera njegove uporabe u znanosti, ali i u svakodnevnoj primjeni - od doziranja sastojaka za kolače do isprobavanja konfekcijskih veličina pri kupnji odjeće. Kao i svake godine, Lošinjski muzej povodom Noći muzeja priprema izložbu u suradnji s lokalnim stanovništvom koje će, donošenjem vlastitih predmeta vezanih uz temu, pridonijeti postavljanju izložbe. Mjerenje je prisutno u svim područjima ljudskog djelovanja i neizostavno u mnogim aktivnostima: mjerenja fizičkih karakteristika, meteorološka mjerenja, astronomska, kemijska ili statistička mjerenja samo su neka od bezbrojnih primjera njegove uporabe u znanosti, ali i u svakodnevnoj primjeni - od doziranja sastojaka za kolače do isprobavanja konfekcijskih veličina pri kupnji odjeće.

Sadržaj i oblikovanje programa: Lošinjski muzej

Lošinjski muzej

Vladimira Gortana 35

Mali Lošinj

Primorsko-goranska

18:00 - 00:00h

051 233 614

info@muzej.losinj.hr

442