Kuća Bukovac-Muzeji i galerije Konavala

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

18:00

INTERAKTIVNA IZLOŽBENA CRTICA

VLAHO BUKOVAC I GLAZBA – glazbeni instrumenti kroz stalni postav i fotografije iz zbirke Kuće Bukovac

 

U zbirci Kuće Bukovac nalazi se nekoliko glazbenih instrumenata. Neki od instrumenata su u stalnom postavu muzeja. Na više fotografija iz zbirke Kuće Bukovac prikazani su modeli ili članovi obitelji s glazbalima, kao i sam Bukovac. Bukovčeva kćer Marija bila je pijanistica i glazba je bila prisutna u svakodnevnom životu obitelji. Predstavit će se fotografije iz zbirke uz objašnjenja i interpretativne tekstove.

Saznat će se jesu li instrumenti Bukovcu služili samo muziciranju.

Na ovaj način skrenut će se pozornost na zanimljive predmete iz zbirke i složeni pristup njihovoj zaštiti i restauraciji.

Izložbenu crticu pratit će muzejska aktivnost – igra za djecu i odrasle, vrsta kviza i potrage za glazbenim instrumentima i pripadajućim zvukovima u stalnom postavu muzeja.

 

19:00

glazbeni performance

TEO MARTINOVIĆ:

ŠARENOZVUČJE

 

Teo Martinović, glazbenik slobodnog diskursa sklon eksperimentiranju sa zvukovima i instrumentima, u Kući Bukovac improvizirat će šarene tonove slažući ‘slike od zvuka’ i suprotstavljajući ih slikama Vlaha Bukovca. Uvjetovana dihotomija ima namjeru suvremenin zvukom oživjeti slikarev prostor kako je to bilo i u vrijeme njegova boravka u kući. Bukovac je često provodio vrijeme između slikanja svirajući razne instrumente i tako zabavljajući rodbinu i prijatelje. Možda bi danas Bukovčeva soareja zvučala upravo martinovićevski šarenozvučno. Provjerite!

Kuća Bukovac-Muzeji i galerije Konavala - PROGRAM


18:00 - h
INTERAKTIVNA IZLOŽBENA CRTICA: VLAHO BUKOVAC I GLAZBA – glazbeni instrumenti kroz stalni postav i fotografije iz zbirke Kuće Bukovac / IZLOŽBA

U zbirci Kuće Bukovac nalazi se nekoliko glazbenih instrumenata. Neki od instrumenata su u stalnom postavu muzeja. Na više fotografija iz zbirke Kuće Bukovac prikazani su modeli ili članovi obitelji s glazbalima, kao i sam Bukovac. Bukovčeva kćer Marija bila je pijanistica i glazba je bila prisutna u svakodnevnom životu obitelji. Predstavit će se fotografije iz zbirke uz objašnjenja i interpretativne tekstove. Saznat će se jesu li instrumenti Bukovcu služili samo muziciranju. Na ovaj način skrenut će se pozornost na zanimljive predmete iz zbirke i složeni pristup njihovoj zaštiti i restauraciji. Izložbenu crticu pratit će muzejska aktivnost – igra za djecu i odrasle, vrsta kviza i potrage za glazbenim instrumentima i pripadajućim zvukovima u stalnom postavu muzeja.

19:00 - h
TEO MARTINOVIĆ: ŠARENOZVUČJE / GLAZBENI PROGRAM

Teo Martinović, glazbenik slobodnog diskursa sklon eksperimentiranju sa zvukovima i instrumentima, u Kući Bukovac improvizirat će šarene tonove slažući 'slike od zvuka' i suprotstavljajući ih slikama Vlaha Bukovca. Uvjetovana dihotomija ima namjeru suvremenin zvukom oživjeti slikarev prostor kako je to bilo i u vrijeme njegova boravka u kući. Bukovac je često provodio vrijeme između slikanja svirajući razne instrumente i tako zabavljajući rodbinu i prijatelje. Možda bi danas Bukovčeva soareja zvučala upravo martinovićevski šarenozvučno. Provjerite!

Sadržaj i oblikovanje programa: Kuća Bukovac-Muzeji i galerije Konavala

Kuća Bukovac-Muzeji i galerije Konavala

Bukovčeva 5, Cavtat

Konavle

Dubrovačko-neretvanska

18:00 - h

020.478646

muzej@kuca-bukovac.hr

70