KLUB ZONA

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Treću godinu zaredom studentice Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu otvorit će u Klubu Zona izložbu svojih radova. Ove godine 27. siječnja u 20 sati javno će se predstaviti pet studentica odsjeka za likovnu kulturu i likovnu umjetnost UMAS u mediju slikarstva i grafike.

S nekoliko uvodnih riječi posjetiteljima će se obratit dr.sc Ita Praničević Borovac profesorica na Umjetničkoj akademiji, nakon koje će kolega s glazbenog odsjeka, Goran Stefanović na gitari odsvirati neka od najpoznatijih djela glazbenih velikana. Osim Gorana, za ugodnu atmosferu pobrinut će se Dj Cid.

Mia Bogdan u slikarskoj tehnici akrila na papiru ekspresivno prikazuje portrete. Rad Ide Bugarić naziva „88“ na metalnoj ploči preispituje egzistencijalnu krizu uslijed sukoba koja zahvaća pojedinca. Nikolina Ćuk promatraču daje na izbor da jednim djelom projicira sebe u rad te mu sam odredi naziv. Ekspresivna apstrakcija akrilom na velikom formatu platna rad je Jasne Fantić. Antonela Stanić kombinacijom grafičkih tehnika bakropisa i fototransfera istražuje osjećajnost čovjeka.

Autorice će tijekom večeri razgovarati s posjetiteljima o procesu nastanka, medijima i tehničkoj izvedbi radova, s osvrtom na idejne smjernice svojih djela

 

KLUB ZONA - PROGRAM


18:00 - 01:00 h
početak programa / IZLOŽBA

Autorice će tijekom večeri razgovarati s posjetiteljima o procesu nastanka, medijima i tehničkoj izvedbi radova, s osvrtom na idejne smjernice svojih djela.

20:00 - 20:10 h
Goran Stefanović na gitari / GLAZBENI PROGRAM

Mladim autoricama svojim izvedbama na gitari pridružit će se Goran Stefanović, kolega sa Odjela Glazbene umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu. U prvom dijelu večeri odsvirat će Nocturno "Reverie" (Giulio Regondi).

20:10 - 20:20 h
OTVARANJE izložbe "Iskorak u različitost", prof. Ita Praničević Borovac / IZLOŽBA

Izložba će se otvoriti uz pozdravne riječi profesorice Ite Praničević Borovac. Predstavit će se slike i grafike pet studentica Umjetničke akademije u Splitu. Mia Bogdan u slikarskoj tehnici akrila na papiru ekspresivno prikazuje portrete. Rad Ide Bugarić naziva "88" na metalnoj ploči preispituje egzistencijalnu krizu uslijed sukoba koja zahvaća pojedinca. Nikolina Ćuk promatraču daje na izbor da jednim djelom projicira sebe u rad te mu sam odredi naziv. Ekspresivna apstrakcija akrilom na velikom formatu platna rad je Jasne Fantić. Antonela Stanić kombinacijom grafičkih tehnika bakropisa i fototransfera istražuje osjećajnost čovjeka.

20:20 - 20:35 h
Goran Stefanović na gitari / GLAZBENI PROGRAM

Mladim autoricama svojim izvedbama na gitari pridružit će se Goran Stefanović, kolega sa Odjela Glazbene umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu. U drugom dijelu večeri odsvirat će Homenaje le Tombeau de Claude Debussy (Manuel de Falla) i Varijacije na katalonsku temu (John W. Duarte).

20:35 - 01:00 h
DJ Cid / GLAZBENI PROGRAM

Do kraja večeri, za ugodnu atmosferu pobrinut će se DJ Cid, a autorice će razgovarati s posjetiteljima o procesu nastanka, medijima i tehničkoj izvedbi radova, s osvrtom na idejne smjernice svojih djela.

Sadržaj i oblikovanje programa: KLUB ZONA

KLUB ZONA

Jerina 1, 21000 Split

Split

Splitsko-dalmatinska

18:00 - 01:00h

+385 (0)21 33 99 09

goran@infozona.hr

160