Hrvatski Prirodoslovni Muzej

Hrvatski Prirodoslovni Muzej - PROGRAM


18:00 - 00:00 h
Zvukovi kukaca - orkestar najmanjih / IZLOŽBA

U postavu izložbe prate vas zvukovi prirode kojih se neki od vas sjećaju iz djetinjstva, a koje danas možemo čuti samo u čistim, netaknutim dijelovima prirode. Najpoznatiji među njima je neumorni poljski šturak, a društvo mu pravi moćna hrastova strizibuba. U ovom našem zboru od svih vrsta zasigurno je najglasniji i najbizarniji pjevač perverzna i pohotna vodena stjenica koja pjeva – penisom!

18:00 - 00:00 h
Miocen sjeverne Hrvatske / IZLOŽBA

Izložba „Miocen sjeverne Hrvatske (Od blata do zlata)“ prikazuje promjene na prostoru sjeverne Hrvatske kroz dug vremenski period od gotovo 20 milijuna godina, tijekom kojeg se neprestance mijenjao izgled ovog područja. Svjedoče o tome debele naslage različitih miocenskih taložina, koje u sebi čuvaju ostatke ondašnjeg živog svijeta: školjkaša, puževa, foraminifera, ostrakoda, dijatomeja, silikoflagelata, algi, koralja, ježinaca, rakova, riba, kitova, morskih krava, praslonova, prakonja, peludi i spora, lišća, debala i plodova golo- i kritosjemenjača, kukaca, te mnogih drugih bića, kao i tragove aktivnosti organizama (ihnofosile).

18:00 - 00:00 h
Metamorfoza - san proždrljive gusjenice / IZLOŽBA

Leptiri, a osobito danji, zbog svoje ljepote i lakog zapažanja pobuđuju pažnju ljudi. Promjene u okolišu imaju za posljedicu pad brojnosti leptira i drugih biljnih i životinjskih skupina, a zbog njihove ljepote i karizme za razliku od većine drugih skupina pad brojnosti danjih leptira i njihov nestanak s nekog područja čini gubitak biološke raznolikosti vidljiv svima.

18:00 - 00:00 h
Atrij - prezentacija novog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja / PREDSTAVLJANJE

Prezentacija novog muzeja 2021. godine i izlaganje dosad ne viđenih izložaka koji će sljedeći put bit izloženi tek povodom otvorenja novog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

19:00 - 23:00 h
Nastup peformera sa vatrom – ispred muzeja / ZABAVNI PROGRAM

Dok gledate njihove trikove, predlažemo pečene kestene i kuhano vino.

18:00 - 00:00 h
Nagradna igra - godišnje ulaznice za muzej / ZABAVNI PROGRAM

Uoči Noći muzeja u postavu ćete se moći uključiti u nagradnu igru u kojoj možete osvojiti godišnje ulaznice koje vam omogućavaju besplatan ulaz u muzej tijekom cijele godine.

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatski Prirodoslovni Muzej

Hrvatski Prirodoslovni Muzej

Demetrova 1

Zagreb

Zagrebačka

18:00 - 00:00h

+385 1 4851700

hpm@hpm.hr

4044