Hrvatski povijesni muzej

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

U Noći muzeja 2017. u Hrvatskom povijesnom muzeju može se razgledati izložba Ivan Kukuljević Sakcinski – začetnik hrvatskoga identiteta koja je priređena povodom obilježavanja 200. obljetnice rođenja Ivana Kukuljevića Sakcinskog (1816.-1889.) u suradnji Hrvatskog povijesnog muzeja i Gradskog muzeja Varaždin.

Sukladno temi Noći muzeja te same izložbe, nastupit će mješoviti pjevački zbor KUD-a Ivan Kukuljević Sakcinski iz Zagreba.

 

Hrvatski povijesni muzej - PROGRAM


18:00 - 00:00 h
Izložba "Ivan Kukuljević Sakcinski - začetnik hrvatskog identiteta" / IZLOŽBA

Izložbom se prezentira djelovanje Ivana Kukuljevića Sakcinskog u političkom i kulturnom životu Hrvatske od četrdesetih do osamdesetih godina 19. stoljeća. Posjetiteljima se, putem orginalnih predmeta, dokumenata, djela likovne umjetnosti i multimedijalnoga pristupa, predstavlja i kompleksna politička situacija i položaj Hrvatske u vrijeme oblikovanja hrvatske nacionalne svijesti te doprinos Kukuljevića i njegovih suvremenika procesu nacionalne integracije i afirmacije hrvatskoga imena naspram centralističkih namjera Beča.

19:00 i 20:00 - h
Nastup mješovitog zbora KUD "Ivan Kukuljević Sakcinski" / KONCERT

Zbor će izvesti pjesme domoljubne tematike glazbenih velikana Vatroslava Lisinskog i Ivana pl. Zajca, iz vremena u kojem je živio i djelovao Ivan Kukuljević Sakcinski, a među kojima je i nekoliko uglazbljenih Kukuljevićevih pjesama. U program je uključeno i recitiranje pjesama koje je napisao Ivan Kukuljević Sakcinski.

18:00 - 00:00 h
Suvenirnica / OSTALO

Prodaja muzejskih publikacija po promotivnim cijenama.

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatski povijesni muzej

Hrvatski povijesni muzej

Matoševa 9

Zagreb

Grad Zagreb

18:00 - 00:00h

01 4851 990

hismus@hismus.hr

1760