Hrvatski povijesni muzej

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Večer boksa u Hrvatskom povijesnom muzeju:

U Noći muzeja 2018. sukladno temi “Muzeji i sport – brže, više, jače” u Hrvatskom povijesnom muzeju održava se večer boksa povodom četrdeste obljetnice jednog od najvećih sportskih događaja, boksačkog meča Parlov-Cuello održanog 7. siječnja 1978. u kojem je Mate Parlov osvojio naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Posjetitelji, među raznovrsnim predmetima na izložbi “Nedostupna baština – tajne čuvaonica Hrvatskog povijesnog muzeja”, mogu vidjeti i predmet posvećen boksaču Mati Parlovu – “zlatnoj munji iz Pule”, a prva tri najbrža posjetitelja koja otkriju predmet bit će nagrađeni.

U svečanoj dvorani Hrvatskog povijesnog muzeja bit će prikazana snimka meča Parlov-Cuello i isječci iz ondašnjih novina posvećenih slavnome meču. Posjetitelji će se moći fotografirati s Matom Parlovom (rad ilustratora Milana Trenca), a članovi boksačkog kluba “Kralj Tomislav” upoznati će ih s treningom boksača, boksačkim pravilima i tehnikama te će imati priliku isprobati i raznovrsnu boksačku opremu.

 

Hrvatski povijesni muzej - PROGRAM


18:00 - 00:00
Izložba "Nedostupna baština - tajne čuvaonica Hrvatskog povijesnog muzeja" / IZLOŽBA

Na izložbi je predstavljen fundus muzeja kroz 216 predmeta izabranih po kriteriju reprezentativnosti, privlačnosti, predmeta koji pokazuju društveni razvoj, predmeta opće i osobne uporabe, podijeljenih u sedam izložbenih cjelina - politika, gospodarstvo, svakodnevica, obrazovanje, znanost, kultura i mediji. Izložbom se muzejska građa želi predstaviti na način kako je smještena u čuvaonicama. Možda će se činiti neobičnim vidjeti predmete koji pripadaju različitim povijesnim razdobljima izložene zajedno, međutim izložba ima upravo za cilj ukazati na prostorne probleme u kojima Muzej djeluje već desetljećima i hitnost rješenja trajnog smještaja Muzeja.

19:00 - 22:00
Druženje s članovima boksačkog kluba "Kralj Tomislav" / DRUŽENJE

Kroz druženje posjetitelji će se upoznati s treningom boksača te će imati priliku isprobati raznu boksačku opremu i vidjeti snimku meča Parlov-Cuello.

18:00 - 00:00
Suvenirnica / OSTALO

Sve muzejske publikacije snižene su 20%.

18:00 - 00:00
Fotografiranje / OSTALO

fotografiranje s Matom Parlovom (rad ilustratora Milana Trenca)

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatski povijesni muzej

Hrvatski povijesni muzej

Matoševa 9

Zagreb

Grad Zagreb

18:00 - 00:00h

01 4851 990

hismus@hismus.hr

4200