Hrvatski muzej naivne umjetnosti

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Noć muzeja 2018. u Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti

Povodom obilježavanja Noći muzeja 26. siječnja 2018., Hrvatski muzej naivne umjetnosti bit će otvoren za posjetitelje od 10 do 22 sata, s besplatnim ulazom od 18 do 22 sata.

Posjetiteljima će se omogućiti razgledavanje stalnog postava, s remek-djelima klasika hrvatske naivne umjetnosti: Ivana Rabuzina, Ivana Generalića, Mirka Viriusa, Matije Skurjenija, Petra Smajića, Lavoslava Tortija, Sofije Naletilić Penavuše, Ivana Lackovića, Dragana Gažija, Martina Mehkeka, Slavka Stolnika, Ivana Večenaja i Mije Kovačića.

Povodom Noći muzeja, koja je ove godine posvećena temi Muzeji i sport – brže, više, jače, moći će se vidjeti i slika Nogometaši (1961.) Matije Skurjenija, koja inače nije u stalnom postavu. Matija Skurjeni (1898.-1990.) jedan je od najznačajnijih umjetnika hrvatske naive, blizak nadrealizmu. Na slici Nogometaši vidljiv je njegov osebujan smisao za humor, koji se očituje u grotesknim, disproporcionalnim obličjima prikazanih “sportaša”.

Slikar Ivan Andrašić uživo će posjetiteljima demonstrirati tehniku slikanja na staklu, karakterističnu za slikare Hlebinske škole. Ivan Andrašić (Molve, 1959.) predstavnik je mlađe generacije hrvatskih naivnih slikara čiji radovi se nalaze u fundusu Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti.

U muzejskom dućanu posjetitelji će moći kupiti muzejska izdanja ili nešto iz bogate ponude muzejskih suvenira po vrlo povoljnim cijenama.

Svaki 50. posjetitelj bit će nagrađen suvenirom.

Hrvatski muzej naivne umjetnosti - PROGRAM


18:00 - 22:00
U MUZEJU NAIVE U SPORTSKOM DUHU / IZLOŽBA

18:00 - 22:00
Prezentacija tehnike slikanja na staklu / RADIONICA

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatski muzej naivne umjetnosti

Hrvatski muzej naivne umjetnosti

Sv. Ćirila i Metoda 3

Zagreb

-

18:00 - 22:00h

01/4851 911

info@hmnu.hr

1183