Hrvatski muzej arhitekture HAZU

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Hrvatski muzej arhitekture HAZU u Noći muzeja 2018. predstavit će izbor građe iz svoga fundusa vezane uz projekt Olimpijskog stadiona i sportskih zona na Poljudu arhitekta Borisa Magaša. Stadion je otvoren 1979. godine za potrebe održavanja Mediteranskih igara u Splitu, te ubrzo postaje jednim od zaštitnih znakova grada.

 

Okom splitske fotografkinje Marijane Storić Šundov u digitalnom obliku bit će predstavljene fotografije poljudskog stadiona koje odražavaju ono što je i sâm Magaš osjećao kao bit svoga arhitektonskog stvaralaštva: naglašenu povezanost građevine s prostorom u kojem se nalazi, otvorenost stadiona prema nebu, moru i planini Mosor.

 

Budući da je tema ovogodišnje noći muzeja “CITIUS – ALTIUS – FORTIUS”, u partnerstvu s Hrvatskom olimpijskom akademijom Hrvatskog olimpijskog odbora obilježit će se spomen na dr. Franju Bučara (1866.-1946.), oca hrvatskog sporta i olimpizma koji je 1920-ih godina živio u tadašnjoj vili Ehrlich, zgradi u kojoj se danas nalazi Hrvatski muzej arhitekture HAZU.

Hrvatski muzej arhitekture HAZU - PROGRAM


18:00 - 01:00
Boris Magaš: Stadion na Poljudu / IZLOŽBA

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatski muzej arhitekture HAZU

Hrvatski muzej arhitekture HAZU

Ivana Gorana Kovačića 37

Zagreb

Grad Zagreb

18:00 - 01:00h

+385(0)14834553

mkucan@hazu.hr

217