Hrvatski glazbeni zavod

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Tema Noći muzeja “brže, više, jače” ne živi samo u sportu nego i u glazbi, posebno na glazbenim natjecanjima, ali i u dijalogu instrumenata i skladnom zajedničkom muziciranju. To se može prepoznati u HGZ-ovim programu za Noć muzeja, jer je tradicijom bogata zgrada Hrvatskoga glazbenog zavoda prvenstveno mjesto glazbe, ali i raznih scenskih, pa i sportskih događanja. Stoga će na sceni Male dvorane HGZ-a uz Društveni komorni ansambl HGZ-a pod naslovom “Putovanje glazbom u Novi svijet: Amerika – Argentina – Brazil” nastupiti parovi koji treniraju tango. Manje je poznato da su u HGZ-u bili održavani i mačevalački turniri, na što će podsjetiti demonstracija mačevanja na svečanom stubištu prema Velikoj dvorani. Na osebujan način Erik Satie se 1914. pozabavio raznim sportovima u svojoj slavnoj skladbi za klavir “Sportovi i razonode”, koju će izvesti pijanistica Danijela Petrić, uz projekciju slika i dokumenata iz te epohe. Tradicionalni obilazak zgrade HGZ-a pokazat će sve tajne zgrade i njezine muzejske vrijednosti.

Hrvatski glazbeni zavod - PROGRAM


18:00 - 19:00
Koncert s plesom / GLAZBENI PROGRAM

Koncert Društvenog komornog ansambla Hrvatskoga glazbenog zavoda "Putovanje glazbom u Novi svijet - Amerika, Argentina, Brazil", uz nastup plesnog para u tangu (na sceni)

19:30 - 19:45
Demonstracija mačevanja / OSTALO

Mačevalačka parada u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda

20:00 - 20:30
Koncert / GLAZBENI PROGRAM

Koncert Društvenog komornog ansambla Hrvatskoga glazbenog zavoda "Putovanje glazbom u Novi svijet - Amerika, Argentina, Brazil", uz nastup plesnih parova u tangu (na sceni)

20:30 - 21:30
Obilazak zgrade HGZ-a / STRUČNO VODSTVO

Obilazak zgrade HGZ-a vodi Nada Bezić.

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatski glazbeni zavod

Hrvatski glazbeni zavod

Gundulićeva 6

Zagreb

Zagrebačka

18:00 - 21:30h

014830824

knjiznica@hgz.hr

590