Gradski muzej Požega

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

  • Otvorenje izložbe Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba  “Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih”
  • Egzibicionistički nastupi sportskih društava i klubova, članova Požeškog sportskog saveza koji će predstaviti nepoznate sportove u gradu Požegi
  • Prezentacije nepoznatih fotografija sportaša i sportskih događanja iz obiteljskih albuma, arhive Požeškog sportskog saveza i Muzeja
  • Koncert No jazz banda iz Osijeka

Gradski muzej Požega - PROGRAM


18:00 - 18:30
Otvorenje izložbe Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba "Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih" / IZLOŽBA

Otvorenje izložbe Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba "Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih" uz prezentaciju rada volontera Prirodoslovnog odjela Gradskog muzeja Požega. Postav izložbe prate zvukovi koje danas možemo čuti samo u rijetkim netaknutim dijelovima prirode te su smirenje i suprotnost glasnoj i dinamičnoj sportskoj Noći muzeja.

18:00 - 22:00
Egzibicionistički nastupi sportskih društava, udruga i klubova / OSTALO

Egzibicionistički nastupi brojnih sportskih klubova i društava, članova Požeškog sportskog saveza, demonstrirat će brojne zanimljive i neobične sportske aktivnosti i umijeća. Namjera predstavljanja je ukazati na brojnost klubova i društava te bogatstvo i raznolikost njihovih aktivnosti. Nastupom u Noći muzeja posjetiteljima će dodatno približiti i popularizirati nepoznate sportove. Dobrom muzejskom druženju u navijačkom duhu, od prostora ispred muzeja do izložbene dvorane, pridonijeti će izravan prijenos polufinalnih utakmica Europskog prvenstva u rukometu 2018. u 18,00 i 20,30 sati.

21:30 - 01:00
Prezentacije nepoznatih fotografija sportaša i sportskih aktivnosti / PROJEKCIJA

Prezentacije nepoznatih fotografija sportskih aktivnosti i sportaša iz obiteljskih albuma, arhive Požeškog sportskog saveza i muzeja. Namjera prezentacije je približavanje nepoznatog o poznatom i poznatima iz života sporta. Prezentacija je i prigoda za odabir i prikupljanje muzejske građe.

22:00 - 01:00
Koncert No jazz banda iz Osijeka / KONCERT

Koncert No jazz banda iz Osijeka glazbeni je spektakl modernih jazz kombinacija kojim Gradski muzej Požega svojoj publici u Noći muzeja uz sportsku nudi i zanimljivu glazbenu večer u posebnom ambijentu. Strastveni i energični glazbenici uživo će pridonijeti motu večeri: "Od adrenalina do smirenja i nazad!"

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Požega

Gradski muzej Požega

Matice hrvatske 1, 34000 Požega

Požega

Požeško-slavonska

18:00 - 01:00h

034/ 272-130

info@gmp.hr

750