Gradski muzej Karlovac

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

U 12. Noći muzeja Gradski muzej Karlovac  posebnim programima, u okviru postavljenih izložbi svoju bogatu muzejsku djelatnost predstavlja građanstvu, posebno djeci i mladima.

Program započinje na otvorenom u atriju muzeja plesnom predstavom KABODY – Zone tranzicije u izvedbi Studia 23. Tijekom noći posjetite i Stalni postav: samostalno ili uz organizirana stručna vodstva s početkom u 21:00 i 23:00 sata. Stalni postav okvir je i dviju promocija najnovijeg Vodiča za djecu koja će uz muzejsku pedagoginju saznati brojne zanimljivosti iz povijesti grada Karlovca i „upoznati“ novu ilustriranu maskotu Zvjezdana Šesterokrakića s početkom u 18:00 i 19:00 sati. Izložba Krleža: vizionar i vizuali postavljena u izložbenom prostoru u potkrovlju kojom je obilježena 35. godišnjica smrti Miroslava Krleže, u Noći muzeja nadograđena je tematskim dodatkom pod naslovom Krleža/ glazba modrih nevidljivih sfera. U okviru izložbe interpretatorica Nataša Vojnović će u 20:30 pročitati odabrane pjesme Miroslav Krleže na temu noći, a glazbena skupina Mokre gljive iz Zagreba će s početkom u 22:00 sata izvesti nagrađivani performance na temu Krležinih Balada Petrica Kerempuha. Osim promotivnih straničnika i deplijana izložbe, za učenike srednjih škola kao pomoć u razgledu izložbe pripremili smo besplatni radni listić.

U Galeriji „Vjekoslav Karas“ pogledajte izložbu Put u prošlost prirodoslovlja i obrazovanja, 250 godina Gimnazije Karlovac i kreativna radionica Litografija za sve s početkom u 18:00 sati.

Sve posjetitelje koji snime selfi u Muzeju ili Galeriji, na nekoj od naših izložbi ili izvedbenih programa pozivamo da ga pošalju na muzejkarlovac@gmail.com i sudjeluju u izradi fotomozaika koje ćemo izložiti na izložbi Autoportreti / Selfiji ovog proljeća.

Tijekom noći osiguravamo povoljne cijene muzejskih publikacija i okrjepu.

Gradski muzej Karlovac: Noć muzeja 2017.

 U zgradi Gradskog muzeja Karlovac, Strossmayerov trg 7

18:00 – 01:00 Stalni postav Gradskog muzeja Karlovac

18:00 – 01:00 Izložba: “krleža: vizionar i vizuali” uz tematski dodatak: “krleža/ glazba modrih nevidljivih sfera”

18:00 – 18:25 KABODY – Zone tranzicije /prikaz rada u nastajanju/ STUDIO 23

18:00 – 19:00 1. promocija Vodiča po Stalnom postavu za djecu uz maskotu Zvjezdana Šesterokrakića

19:00 – 20:00 2. promocija Vodiča po Stalnom postavu za djecu uz maskotu Zvjezdana Šesterokrakića

20:30 – 21:00 Tri pjesme Miroslava Krleže na temu noći / Nataša Vojnović

21:00 – 21:45 Stručno vodstvo po Stalnom postavu

22:00 – 22.30 Krležine Balade Petrice Kerempuha/ Mokre gljive

23:00 – 23:45 Stručno vodstvo po Stalnom postavu

Tijekom noći mogućnost povoljne kupnje muzejskih publikacija i okrjepa.

Snimljene selfije šaljite na: muzejkarlovac@gmail.com

U Galeriji „Vjekoslav Karas“, Ljudevita Šestića 3

18:00 – 01:00 Izložba: Put u prošlost prirodoslovlja i obrazovanja, 250 godina Gimnazije Karlovac

18:00 – 20:00 Kreativna radionica: Litografija za sve / likovna pedagoginja Sunčana Simichen

Tijekom noći mogućnost povoljne kupnje muzejskih publikacija i okrjepa.

Snimljene selfije šaljite na: muzejkarlovac@gmail.com

Gradski muzej Karlovac - PROGRAM


18:00 - 18:25 h
GRADSKI MUZEJ KARLOVAC/ KABODY - Zone tranzicije /prikaz rada u nastajanju/ STUDIO 23 / PREDSTAVA

KABODY - Zone tranzicije je plesno- kazališni projekt koji propituje proces tranzicije. Koristeći dramatski i plesni vokabular umjetnici portretiraju važne trenutke, osobe i događaje iz povijesti grada Karlovca ali i neuralgične točke koje tranzicija u svakoj sredini nosi sa sobom. Premijera se očekuje tijekom 2017., a prigodom Noći muzeja biti će prikazan dio materijala u nastanku: plesni portreti slikara Vjekoslava Karasa , slikarice Slave Raškaj i književnice Dragojle Jarnjević. Autori i izvođači : Lara Bubić, Kasija Vrbanac, Vera Vrbanac, Karlo Mrkša, Žak Valenta Glazbenik i koautor: Goran Ilić Produkcija: STUDIO 23 Karlovac uz podršku Grada Karlovca, Karlovačke županije, Gradskog muzeja Karlovac

18:00 - 20:00 h
GRADSKI MUZEJ KARLOVAC/ Promocija Vodiča po Stalnom postavu za djecu uz ilustriranu maskotu Zvjezdana Šesterokrakića / PREDSTAVLJANJE

Vodič po Stalnom postavu za djecu i ilustrirana maskota Zvjezdan Šesterokrakić biti će predstavljeni okupljenima u dva navrata 18:00 i u 19:00 sati. Djeca će uz vlastite primjerke Vodiča upoznati ilustrirani lik Zvjezdana Šesterokrakića. Tijekom vođenih razgleda djeca će odgovarati na pitanja koja je Zvjezdan postavio u Vodiču i učiti o Stalnom postavu. Oba predstavljanja vodi muzejska pedagoginja Matea Galetić.

18:00 - 01:00 h
GRADSKI MUZEJ KARLOVAC/ krleža: vizionar i vizuali + krleža / glazba modrih nevidljivih sfera / IZLOŽBA

Izložba „krleža: vizionar i vizuali“ autora Josipa Vrančića, postavljena je povodom obilježavanja trideset i pete obljetnice smrti Miroslava Krleže, 29. 12. 2016. Temeljna zamisao projekta jest pojedinoj misli, ma koliko krležijanski duga i 'teška' bila, priznati status samostalnoga djela, kojoj se promatrač može posvetiti bez 'tereta' okolnih slova, riječi, rečenica, odlomaka, stranica, knjiga, polica, biblioteka... Izložba je popraćena promotivnim tiskanim deplijanom, opsežnijom e-publikacijom dostupnoj QR Codeom, atraktivnim straničnicima te radnim listićem za srednjoškolce.

20:30 - 21:00 h
GRADSKI MUZEJ KARLOVAC/ Tri Krležine pjesme na temu noći/ Nataša Vojnović / LITERARNA VEČER

Krležinu poeziju čita Nataša Vojnović.

21:00 - 21:45 h
GRADSKI MUZEJ KARLOVAC/ Stručno vodstvo po Stalnom postavu / STRUČNO VODSTVO

Gradski muzej Karlovac, Strossmayerov trg 7

22:00 - 22:30 h
GRADSKI MUZEJ KARLOVAC/ Krležine "Balade Petrice Kerempuha" u izvedbi glazbene skupine Mokre Gljive / OSTALO

Na 444 obljetnicu početka Seljačke bune koja je započela u noći s 27. na 28. siječnja 1578. godine, polusatni nagrađivani glazbeno-recitatorski performance na temu Krležinih "Balada Petrice Kerempuha" izvode članovi zagrebačke glazbene skupine Mokre gljive (Veno Mušinović – recitator, histrion, Ivan Šaravanja – harmonika, harmonikaš, Nikola Švenda – djembe, herpaukar, Vedran Živković – tamburica, tamburaš i Miroslav Krleža – knjigar).

23:00 - 23:45 h
GRADSKI MUZEJ KARLOVAC/ Stručno vodstvo po stalnom postavu / STRUČNO VODSTVO

Gradski muzej Karlovac, Strossmayerov trg 7

18:00 - 01:00 h
GALERIJA "VJEKOSLAV KARAS"/ Put u prošlost prirodoslovlja i obrazovanja, 250 godina Gimnazije Karlovac / IZLOŽBA

Izložba - Put u prošlost prirodoslovlja i obrazovanja - 250 godina Gimnazije Karlovac predstavlja obrađenu i djelomično restauriranu Prirodoslovnu zbirku Gimnazije Karlovac. Zbirka sadrži 1153 predmeta od kojih većina datira s prijelaza 19. u 20. stoljeće. Prema tipovima predmeta dijeli se na biološki materijal zbirke (mokri i suhi preparati životinja i herbarski primjerci) i nastavna pomagala i opremu (knjige, litografije, mikroskopi, nastavna pomagala i modeli). Posjetitelji imaju prilike vidjeti kako je izgledao kabinet prirodoslovlja krajem 19. st., na koji način se prije učilo prirodoslovlje, koji su to najzanimljiviji predmeti iz zbirke, tko ih je napravio i još mnogo toga. Autori izložbe su kustos Luka Čorak i prof. Antun Milinković.

18:00 - 20:00 h
GALERIJA "VJEKOSLAV KARAS"/ Litografija za sve / RADIONICA

U okviru izložbe Put u prošlost prirodoslovlja i obrazovanja - 250 godina Gimnazije Karlovac, likovna pedagoginja Sunčana Simichen otkriva sudionicima radionice tehniku litografije. Za djecu i mlade.

18:00 - 01:00 h
OBJE LOKACIJE/ Kupnja muzejskih publikacija / OSTALO

Gradski muzej Karlovac, Strossmayerov trg 7 Galerija "Vjekoslav Karas", Ljudevita Šestića 2

18:00 - 01:00 h
OBJE LOKACIJE/ Okrijepa / DRUŽENJE

Gradski muzej Karlovac, Strossmayerov trg 7 Galerija "Vjekoslav Karas", Ljudevita Šestića 2

18:00 - 01:00 h
OBJE LOKACIJE/ Selfiranje u Muzeju... / OSTALO

Snimite selfie u našem Muzeju i pošaljite nam ga na e-mail: muzejkarlovac@gmail.com Pristigle fotografije ćemo iskoristiti u izradi fotomozaika Face u muzeju i Lica gradai izložiti na izložbi Autoportret / Selfie polovicom travnja 2017. u Galeriji „Vjekoslav Karas“.

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Karlovac

Gradski muzej Karlovac

Strossmayerov trg 7

Karlovac

Karlovačka

18:00 - 01:00h

047 615 980

gradski-muzej@ka.t-com.hr

2181