Galerija Prica, POU Samobor

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

18:00 – 01:00 Iva Lulić “Otok vila”- izložba fotografija

Info centar i Study room

Izložba je otvorena do 18.2.2018.

 

19:00 – 20:30 „Loving Vincent – Van Goghov misterij“ – projekcija filma

Chill out zona

 

19:00 – 21:00 radionica ukrašavanja lica

Info centar

 

21:00 – 23:30 „Kvadrat (The Square)“ – projekcija filma

Chill out zona

 

22:00 – 01:00 „Tricikl“ –nastup samoborskog tročlanog banda

Caffe bar „Sway

 

ULAZ NA SVE PROGRAME JE SLOBODAN!!!

Galerija Prica, POU Samobor - PROGRAM


18:00 - 01:00
Iva Lulić "Otok vila" / IZLOŽBA

Iva Lulić fotografiji prilazi kao rezultatu nekog izmišljenog, bajkovitog, ali virtualno snažno prisutnog svijeta - svijeta vila i vilenjaka. Bilo bi netočno reći da su te fotografije samo ilustracije legendi i priča na koje se odnose: one su fotografska predstava (performansa) za sve koji u tome učestvuju, a njih je značajan broj. Unoseći u taj fotografski događaj (happening) sve pripremne elemente filma, autorica se zaustavlja na fotografiji. Tako postiže snažnu iluziju stvarnog događaja; bilježi situacije u kojima su vile i vilenjaci "uhvaćeni"; fotografija je potvrda viđenom. Njezina je velebnost očigledna i u potpunosti hrani naše vjerovanje. Fotografija postaje sliko-priča, sliko-legenda, sliko-bajka. Mi joj se rado prepuštamo. Dovoljan je pogled na svaku od fotografija pojedinačno, pa da Ivi Lulić priznamo da je velika majstorica fotografskog iluzionizma. Istodobno, to su realne fotografije ambijenata, prirodnih ljepota, fotografije izvrsne rasvjete i skladnih boja. U kontrapunktu prirodne veličanstvenosti i umjetne i umjetničke intervencije utemeljene na tradicijskoj ikonografiji, pučkoj i pradavnoj mitskoj predaji, cijeli projekt postaje mnogo više od same fotografije.

19:00 - 20:30
Loving Vincent – Van Goghov misterij / PROJEKCIJA

Život i kontroverzna smrt Vincenta van Gogha ispričana preko njegovih slika i likova na njima. Intriga se otkriva kroz intervjue s likovima koji su bili najbliži Vincentu i kroz dramatičnu rekonstrukciju događaja koji su doveli do njegove smrti. Film prikazuje 120 van Goghovih najpoznatijih slika. Radnja, koja je preuzeta iz 800 pisama koja je slikar sam napisao, vodi nas do značajnih ljudi i događaja u vremenu prije njegove nočekivane smrti. Svaka scena naslikana je tehnikom kojom je i sam Vincent slikao.

21:00 - 23:00
Kvadrat (The Square) / PROJEKCIJA

Christian je ugledni kustos u muzeju suvremene umjetnosti čiji se život okrene naglavačke kada mu nasred ulice ukradu mobitel i novčanik. Nakon što putem aplikacije locira mobitel odluči ostaviti gnjevno pismo u poštanskim sandučićima svih potencijalnih lopova. Suluda gesta pretvori se u noćnu moru kad Christian dobije neočekivani odgovor na svoje pismo. Paralelno Christian priprema svoju sljedeću veliku izložbu, 'Kvadrat', instalaciju koja poziva prolaznike na altruizam. No uskoro će saznati kako nije lako živjeti prema vlastitim idealima. PR agencija koja radi za muzej pokreće kontroverznu medijsku kampanju koja će izazvati burne reakcije javnosti i dovesti našeg junaka u egzistencijalnu krizu. Žestoka satira umjetničkog miljea bavi se rastućim trendom egocentrične individualnosti i gubitkom zajedništva u društvu medijske mašinerije i spektakla. Švedski redatelj Ruben Östlund stvorio je nevjerojatno zabavan, ali istovremeno moćan i uznemirujuć film koji ispituje granice političke korektnosti, umjetničke slobode i slobode govora. Apstraktna umjetnička instalacija koja bi trebala predstavljati socijalnu utopiju postaje paradigma kukavičluka ovog svijeta, i Östlund se ruga njegovom licemjerju ne propuštajući nijedan detalj, uz zaprepašćujuću inteligenciju i nevjerojatan humor.

19:00 - 21:00
Umjetničko oslikavanje lica / RADIONICA

Oslikavanje lica bavi se umjetnica sa stečenim umjetničkim i akademskim obrazovanjem Jelena Lovrec. Originalnost i ideja ono je što je najvažnije kako u umjetnosti tako i u svim srodnim profesijama, te se upravo gaje u umjetničkom oslikavanju lica!

22:00 - 01:00
Tricikl / GLAZBENI PROGRAM

TRICIKL – samoborski tročlani band Članovi grupe: Ivan Mardešić Marda - gitara, vokal Boris Davčev Bimbo – bass gitara Filip Hrelja - bubanj Samoborska neuništiva trojka koja se svojim vokalno instrumentalnim sposobnostima trudi ostaviti svakog neravnodušnim. Hitovi za sve generacije!!!

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija Prica, POU Samobor

Galerija Prica, POU Samobor

Ulica Savke Dabčević Kučar 8

Samobor

Zagrebačka

18:00 - 01:00h

01/3336 214

pou.galerija@samobor.hr

256