Galerija Krsto Hegedušić

Galerija Krsto Hegedušić - PROGRAM


18:00 - 18:30 h
Predstavljanje bajkovnice ''Vile s flautama'' / PREDSTAVLJANJE

Noć muzeja 2017. godine će u galeriji Krsto Hegedušić započeti programom u sklopu izložbe ''Pričam ti priču? Izbor iz suvremene hrvatske ilustracije'', koji će predstaviti bajkovnicu pod nazivom ''Vile s flautama'' u izdanju Zagrebačkog ansambla flauta. Autorica teksta za bajkovnicu je Ivana Bjelica, a autorice ilustracija su: Dara Pantelić i Lorena Matić. Sav novac od prodaje bajkovnica namijenjen je za Centar za stručnu psihološku pomoć djeci i roditeljima 'Pričaj mi', udrugu koja se bavi uprizoravanjem priča na Odjelu hematologije i onkologije u Klaićevoj bolnici koje za djecu imaju terapijski učinak.

18:30 - 19:00 h
Nastup Zagrebačkog ansambla flauta / KONCERT

30-minutni nastup Zagrebačkog ansambla flauta.

20:00 - 20:30 h
Otvorenje izložbe ''Petrinjska glazbena razglednica'' / IZLOŽBA

Izložba pod nazivom ''Petrinjska glazbena razglednica'' će predstaviti izbor iz privatnih arhivskih zbirki (fotografije, razglednice, pjesmarice, notni zapisi ) koji prikazuju segmente glazbenog života u Petrinji u 20. stoljeću.

20:00 - 20:30 h
Nastup HPD ''Slavulj'' / KONCERT

U sklopu otvorenja izložbe ''Petrinjska glazbena razglednica'', nastupit će komorni sastav HPD ''Slavulj'' iz Petrinje s izvedbama petrinjskih tradicionalnih pjesama po izboru dirigenta Josipa degl' Ivellia.

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija Krsto Hegedušić

Galerija Krsto Hegedušić

Trg Josipa Jurja Strossmayera 1

Petrinja

Sisačko-moslavačka

18:00 - 24:00h

098 262 107

gkh@hd-petrinja.hr

110