Etnografska zbirka Lovrec

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Noć muzeja 2018. u Etnografskoj zbirci Lovrec bit će u znaku putovanja. Gošća nam je svjetska putnica, turistička novinarka i putopisac, kći poznatog sportskog novinara Borisa Mutića, Anja Mutić.

Anja će predstaviti svoju impresivnu karijeru i demistificirati putovanja kao nešto luksuzno.

Može li i putovanje biti sport, saznat ćemo od iskusne putnice koja na putovanja gleda u prvom redu kao na zvanje, smisao bivanja, vid edukacije i otvaranja prema svijetu. Noć muzeja tako neće proteći u natjecateljskom duhu i zbrajanju proputovanih mjesta prisutnih jer putovanje može biti i ostajanje.  Važno je sudjelovati i igra završava ne kada se zna pobjednik već kad je sigurno da neće biti poraženog što je mudra pouka naroda iz unutrašnjosti Nove Gvineje. Naučivši igrati nogomet od misionara, oni bi igrali toliko utakmica koliko bi bilo potrebno da se ujednače pobjede i porazi svake ekipe.

Nova saznanja sa dalekih i onih bližih putovanja usvojit ćemo od Anje Mutić 26.siječnja u 18.00 sati.

Nakon predavanja prisutni će moći kušati nekoliko vina Vinske kuće Lovrec a budu li željeli, mogu otići na skraćeno putovanje putevima vinove loze kroz Etnografsku zbirku Lovrec ili zaigrati partiju šaha.

Zainteresirane za program zamolili bismo za rezervaciju zbog ograničenog broja mjesta na info@vino-lovrec.hr ili 098/242-778.

Etnografska zbirka Lovrec - PROGRAM


18:00 - 19:00
Putovanje kao zvanje/ Život profesionalne putnice- Anja Mutić / PREDAVANJE

Anja Mutić turistička je novinarka i putopisac s prebivalištem u Zagrebu i New Yorku. Piše za ugledne svjetske medije kao što su Wall Street Journal, New York Times, Washington Post, Lonely Planet i National Geographic Traveler. Predstavit ce svoju zanimljivu karijeru, te kako kroz svoj rad već godinama promovira Hrvatsku. Putovanja neki smatraju luksuzom no Anja će kroz svoju osobnu priču i opis svoje karijere turističke novinarke i putopisca pokazati kako su putovanja najbolji vid edukacije. Putovati znači otvarati se prema svijetu i dopuštati svijetu da postane dio nas. Anja će pričati o svom unikatnom načinu promocije Hrvatske u svjetskom medijima.

19:00 - 19:45
Gledam, slušam, kušam : Kušanje nekoliko vina obitelji Lovrec / DRUŽENJE

19:45 - 20:00
Stručno vodstvo kroz Etnografsku zbirku s tematskim postavom Put vinove loze, put u nepoznato / STRUČNO VODSTVO

U stalnom postavu etnografske zbirke interdisciplinarno je prikazan put vinove loze nekada i s nagađanjima što će biti sutra, globalno i lokalno. Posjetitelji mogu vidjeti i predmete vezane uz neke druge obrte poput mlinarstva, kovaštva, lončarstva, tkanja, staru masku lampu-birkon i druge vrijedne izloške.

Sadržaj i oblikovanje programa: Etnografska zbirka Lovrec

Etnografska zbirka Lovrec

Sveti Urban 133

Štrigova

Međimurska

18:00 - 20:00h

040/830-171

info@vino-lovrec.hr

40