Dječji vrtić “Šegrt Hlapić”

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Dječji vrtić “Šegrt Hlapić” u Noći muzeja svojim velikim, a posebno malim posjetiteljima priprema bogati program koji prikazuje snažnu vezu vrtića, sporta i umjetnosti.

Izložba dječjih likovnih radova te sportskih rekvizita koje su djeca izradila zajedno sa svojim odgojiteljima uz umjetnički doživljaj nudi i edukativni sadržaj kroz koji će posjetitelji moći naučiti ponešto o sportskim rekvizitima, povijesti sporta, sportu općenito. Kroz interaktivne radionice naši najmlađi posjetitelji moći će se iskušati u izradi tradicionalnih sportskih rekvizita koje će potom moći i iskušati u tradicionalnim sportskim igrama koje ćemo zajedno igrati u radionici ” 3…2…1…kreni”. Za one, koji pokazuju više afiniteta prema likovnom stvaralaštvu tu je radionica “Stvaramo umjetnost pokretom i svjetlom” – stvaramo umjetnost različitim materijalima na svjetlosnim pločama i svjetlosnim stolovima. Nakon svih ovih aktivnosti posjetitelji mogu uživati u pričama o sportu u našoj vrtićkoj knjižnici uz goste iznenadjenja ili se pak opustiti u “Čarobnoj senzornoj sobi”. I za kraj, tu je okrijepa za za tijelo – degustacija zdrave vrtićke prehrane uz koju će se moći pogledati videoprojekcija sportskih aktivnosti u vrtiću.

Našu priču zaokružit ćemo “Hlapićevim vremeplovom” koji prikazuje naše desetogodišnje putovanje do vrtića kakav smo danas – zbog djeteta i za dijete!

Dječji vrtić "Šegrt Hlapić" - PROGRAM


18:00 - 21:00
Dijete i sport / IZLOŽBA

Izložba dječjih likovnih radova te sportskih rekvizita koje su izradili djeca i njihovi odgojitelji uz edukativni sadržaj kroz koji će posjetitelji moći naučiti neke zanimljive činjenice o sportskim rekvizitima, sportu općenito. Dio izložbe posvećen je i obiteljskim fotografijama naše djece snimljenim u sportskim aktivnostima.

18:00 - 21:00
Starinski sportski rekviziti / RADIONICA

Radionica za djecu u kojoj će se od pedagoški neoblikovanog materijala izrađivati starinski sportski rekviziti koje će djeca imati priliku i isprobati u zajedničkoj igri.

18:00 - 21:00
3...2...1... kreni! / IGRAONICA

Igraonica za djecu u kojoj ćemo zajedno igrati tradicionalne sportske igre.

18:00 - 21:00
Zimsko olimpijsko selo / RADIONICA

Radionica izrade figurica sportaša za veliku maketu zimskog olimpijskog sela.

18:00 - 21:00
Stvaramo umjetnost pokretom i svjetlom / IGRAONICA

Pomoću različitih materijala djeca mogu eksperimentirati stvarajući slike na svjetlosnim stolovima i svjetlosnim pločama.

18:00 - 21:00
Pričaj mi o sportu / LITERARNA VEČER

Priče o sportu u prostoru vrtićke knjižnice uz goste iznenađenja!

18:00 - 21:00
Čarobna soba / RADIONICA

Posjetitelji će moći posjetiti našu senzornu sobu (Snoozelen) uz kratki vođeni program.

18:00 - 21:00
U zdravom tijelu - zdrava hrana / DRUŽENJE

Degustacija zdrave vrtićke prehrane na kojoj će posjetitelji moći naučiti ponešto o zdravoj prehrani te ponijeti kući recepte koje mogu i sami isprobati.

18:00 - 21:00
Sport u našem vrtiću / PROJEKCIJA

Videoprojekcija fotografija i video snimaka koje prikazuju sportske aktivnosti u vrtiću.

18:00 - 21:00
Hlapićev vremeplov / IZLOŽBA

Prikaz desetogodišnjeg rada Dječjeg vrtića "Šegrt Hlapić" .

Sadržaj i oblikovanje programa: Dječji vrtić “Šegrt Hlapić”

Dječji vrtić “Šegrt Hlapić”

Dobriše Cesarića 4, 10360 Sesvete

Zagreb

Grad Zagreb

18:00 - 21:00h

01/2043970

vrtic.segrthlapic@zagreb.hr

1350