Centar za kulturu Vela Luka

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Izložba  „Druga Luka“ prezentira arhitektonsko-urbanističke projekte koji se bave javnim prostorima i pitanjima budućeg prostornog razvoja Vele Luke.

 

Prostor je okvir našeg života, on određuje čime se i na koji način možemo ili ne možemo baviti, zbog čega pitanja njegovog uređenja i razvoja zaslužuju najveću moguću pažnju.

 

S jedne strane su tekući projekti Općine i Županijske lučke uprave Vela Luka koji predstavljaju konkrete planove za  rješavanje postojećih praktičnih problema u prostoru, koji su već sada u različitim stupnjevima provedbe i po kojima će se danas-sutra uređivati mjesto. S druge strane raznoliki studentski, uglavnom diplomski radovi mladih veloluških arhitekata nešto drugačijeg i slobodnijeg pristupa. Iako su možda konačna riješenja tih projekata građena na određenim ambicioznim, ponekad i idealističkim pretpostavkama, treba ozbiljno razmisliti o pitanjima kojima se bave, potencijalima na koje ukazuju i rješenjima koja nude.

 

Cilj nam je izložiti i usporediti oba pristupa pred građanima kako bi potaknuli njihov interes za informiranje o ovakvim pitanjima. Želimo potaknuti konstruktivnu raspravu i suradnju svih sudionika kako bi došli do najboljih mogućih rješenja. Na temelju nekih od ovih projekata će se doslovno graditi Vela Luka – njihova kvaliteta će odrediti kvalitetu naše budućnosti.

 

P.S. Pošto je ovogodišnja Noć muzeja ipak u znaku glazbe – Johann Wolfgang Von Goethe je nazvao arhitekturu smrznutom glazbom. Na nama je da nacrtamo lijepu i skladnu kompoziciju.

 

Nakon otvorenja izložbe nastupit će mješovita klapa Folklornog društva „Kumpanija“ i bend Veloluški evergreeni.


Sadržaj i oblikovanje programa: Centar za kulturu Vela Luka

Centar za kulturu Vela Luka

Centar za kulturu 20270 Vela Luka

Vela Luka

Dubrovačko-neretvanska

19:00 - 23:00h

020813602

czk-gmsu@velaluka.hr

250