Strossmayerova galerija starih majstora HAZU

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Prigodni program uz Noć muzeja u Strossmayerovoj galeriji starih majstora HAZU ove godine obuhvaća mogućnost razgledavanja stalnoga postava te poseban edukativni program, kao dio širega transinstitucionalnog projekta, u okviru kojeg će gimnazijalci zakratko preuzeti ulogu muzejskih vodiča. U određenim vremenskim intervalima mladi će vodiči tumačiti posjetiteljima odabrane eksponate iz našega stalnog postava. U X. dvorani Galerije kroz cijelu će se večer na svaki puni sat prikazivati polusatni dokumentarni film HRT-a Božićna baština u Strossmayerovoj galeriji HAZU. U predvorju Galerije bit će pak upriličena prigodna prodaja muzejskih publikacija i sitnih tiskovina.

Strossmayerova galerija starih majstora HAZU - PROGRAM


18:00 - 01:00
Stalni postav Strossmayerove galerije Europske slikarske škole od XIV. do XIX. stoljeća / IZLOŽBA

18:30 - 00:30
Gimnazijalci – muzejski vodiči – Stručno vodstvo kroz stalni postav / STRUČNO VODSTVO

Strossmayerova galerija i ove godine sudjeluje u transinstitucionalnom edukativnom projektu u muzejima. Motivirani i educirani učenici drugih i četvrtih razreda profesorice Kristine Sarić iz zagrebačke IX. gimnazije tumačit će posjetiteljima značenje odabranih eksponata iz stalnoga postava. Cilj je projekta pobuditi interes za umjetničke muzeje kako kod srednjoškolske tako i kod opće populacije.

18:00 - 01:00
Prigodna prodaja Galerijinih izdanja / OSTALO

18:00 - 01:00
Božićna baština u Strossmayerovoj galeriji HAZU / PROJEKCIJA

U X. dvorani Galerije kroz cijelu će se večer na svaki puni sat prikazivati polusatni dokumentarni film Božićna baština u Strossmayerovoj galeriji HAZU. Nastao je 2004. godine u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Autor teksta je ondašnji upravitelj Galerije, Đuro Vanđura, dok scenarij i režiju potpisuje Mira Wolf.

Sadržaj i oblikovanje programa: Strossmayerova galerija starih majstora HAZU

Strossmayerova galerija starih majstora HAZU

Trg Nikole Šubića Zrinskog 11

Zagreb

Grad Zagreb

18:00 - 01:00h

014895117

sgallery@hazu.hr

2450