Strossmayerova galerija starih majstora HAZU

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Prigodni program uz Noć muzeja u Strossmayerovoj galeriji starih majstora HAZU ove godine obuhvaća mogućnost razgledavanja stalnoga postava te poseban edukativni program, kao dio širega transinstitucionalnog projekta, u okviru kojeg će gimnazijalci zakratko preuzeti ulogu muzejskih vodiča. U određenim vremenskim intervalima mladi će vodiči tumačiti posjetiteljima odabrane eksponate iz našega stalnog postava. U X. dvorani Galerije kroz cijelu će se večer na svaki puni sat prikazivati polusatni dokumentarni film HRT-a Božićna baština u Strossmayerovoj galeriji HAZU. U predvorju Galerije bit će pak upriličena prigodna prodaja muzejskih publikacija i sitnih tiskovina.

Strossmayerova galerija starih majstora HAZU - PROGRAM


18:00 - 01:00 h
Stalni postav Strossmayerove galerije Europske slikarske škole od XIV. do XIX. stoljeća / IZLOŽBA

18:30 - 00:30 h
Gimnazijalci – muzejski vodiči – Stručno vodstvo kroz stalni postav / STRUČNO VODSTVO

Strossmayerova galerija i ove godine sudjeluje u transinstitucionalnom edukativnom projektu u muzejima. Motivirane i educirane učenice trećih razreda profesorice Kristine Sarić iz zagrebačke IX. gimnazije tumačit će posjetiteljima značenje odabranih eksponata iz stalnoga postava. Cilj je projekta pobuditi interes za umjetničke muzeje kako kod srednjoškolske tako i kod opće populacije.

18:00 - 01:00 h
Prigodna prodaja Galerijinih izdanja / OSTALO

18:00 - 01:00 h
Božićna baština u Strossmayerovoj galeriji HAZU / PROJEKCIJA

U X. dvorani Galerije kroz cijelu će se večer na svaki puni sat prikazivati polusatni dokumentarni film Božićna baština u Strossmayerovoj galeriji HAZU. Nastao je 2004. godine u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Autor teksta je ondašnji upravitelj Galerije, Đuro Vanđura, dok scenarij i režiju potpisuje Mira Wolf.

Sadržaj i oblikovanje programa: Strossmayerova galerija starih majstora HAZU

Strossmayerova galerija starih majstora HAZU

Trg Nikole Šubića Zrinskog 11

Zagreb

Grad Zagreb

18:00 - 01:00h

014895117

sgallery@hazu.hr

0