Zavičajni muzej Varaždinske Toplice

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

od 18:00-19:00 Otvorena vrata Muzeja; razgled arheološkog postava Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice i prigodne izložbe u Galeriji Toplissa pod nazivom “80. godina Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice”

od 19:00-20:00  Stručno vodstvo u Muzeju kroz antički stalni postav i prigodnu izložbu povodom 80. godina Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice

Zavičajni muzej Varaždinske Toplice - PROGRAM


18:00 - 19:00
Otvorena vrata Muzeja / DRUŽENJE

Posjetitelji će moći slobodno pogledati arheološki postav antičkog naselja Aquae Iasae arheološkog lokaliteta koji se nalazi u centru grada Varaždinske Toplice. U postavu su izloženi najvažniji arheološki nalazi spomenutog antičkog naselja. Postav prati interesantna ambijentalna glazba kao i moderna 3 D vizualizacija antičke baštine. Program predviđa i razgled nove izložbe pod nazivom "80. godina Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice" koja je otvorena 2017. g. Na izložbi su izloženi vrijedni muzejski predmeti koji svjedoče o povijesti osnutka Muzeja, govore o osnivaču J. Čabrianu i njegovoj ulozi u prikupljanu muzejske građe, zatim restaurirani razni predmeti od numizmatičkih nalaza, vrijednih reljefnih ploča s prikazima Nimfi, zatim podaci o starim kupališnim objektima, parkovima i dekorativnim elementima koji su nekada krasili poznato kupališno lječilište Varaždinske Toplice. Na izložbi su prikazane i najljepše stare povijesne razglednice Varaždinskih Toplica, stari kupališni suveniri ali i knjižna građa koja govori o važnosti Varaždinskih Toplica u povijesti.

19:00 - 20:00
Stručno vodstvo u Muzeju / STRUČNO VODSTVO

Stručno vodstvo u Muzeju bit će u arheološkom postavu Muzeja kao i u Galeriji Toplissa. Cilj vodstva je predstaviti publici najvažnije antičke eksponate arheološkog lokaliteta Aquae Iasae koji su izloženi u postavu kao i predstaviti novo otvorenu Galeriju Toplissu u kojoj je izložena prigodna izložba povodom obilježavanja 80. godina Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice.

Sadržaj i oblikovanje programa: Zavičajni muzej Varaždinske Toplice

Zavičajni muzej Varaždinske Toplice

Trg slobode 16, 42 223 Varaždinske Toplice

Varaždinske Toplice

Varaždinska

18:00 - 20:00h

042/633-339

zavicajni.muzej@vz.t-com.hr

0