Sažetak programa u Noći muzeja

Uz stalni postav, predstavljanje noviteteta iz muzejske trgovine, sudjelovanje u nagradnoj igri s ciljem približavanja suvremene umjetnosti najmlađima, ali i posjetiteljima svih dobnih skupina nastavljamo i s konceptom inovativnih igraonica dok centralni dio programa predstavlja samostalna izložba pulske arhitektice BREDE BIZJAK pod nazivom IDEOGRAM: TIJELO - KUĆA koja je u cijelosti isproducirana od strane muzeja i koja na poseban način ostvaruje komunikaciju s muzejskim prostorom, ali i samim posjetiteljima koji postaju aktivni akteri programa. U kasnijim večernjim satima slijedi glazbeni program te druženje uz ponudu kuhanog vina, čaja i tradicionalnih istarskih slastica.

Program

18.00 - 01.00
div
ARTSTA(I)RS - prilog stalnom postavu / izložba
...
18.00 - 01.00
div
ARTSTEPS - igraonice
...
18.00 - 01.00
div
MUSEUM SHOP: ART2GO - predstavljanje noviteta iz muzejske trgovine
...
18.00 - 01.00
div
NAGRADNA IGRA
...
19.30 - 01.00
div
IDEOGRAM: TIJELO – KUĆA / samostalna izložba BREDE BIZJAK
Izložba je podijeljena na 3 konceptualna dijela te prati proces stvaranja kroz različite faze materijalizacije misli, krećući se od apstraktnog prema realnom; od ideograma koji prethodi arhitekturi, preko modela koji predstavlja korak između, do realiziranih objekata u konkretnom prostoru i vremenu. Uz site-specific instalaciju izloženo je 9 odabranih projekata nastalih od 2002. do 2020. godine.
22.00 - 01.00
div
IRENA & MAURO GIORGI ACOUSTIC – koncert uživo
Pulski glazbenici djeluju na glazbenoj sceni dugi niz godina kroz različite glazbene formacije i projekte, no zadnjih godina posvećuju se zajedničkom glazbenom stvaranju i djelovanju kroz akustične koncerte koncipirane Ireninim vokalom, sviranjem flaute, harmonike i percussia te Maurovim gitarama, live loopingom i beat boxom. Uz autorske očukuju Vas i akustične obrade svjetski poznatih pjesama...
18.00 - 01.00
div
DRUŽENJE uz kuhano vino, čaj i tradicionalne istarske slastice
...

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d’arte contemporanea dell’Istria